Het project

VOEDSEL VOOR CAMPESTRE (Zuid-Brazilië)

Begin 2014 heeft onze deelwerking WD Internationaal de beslissing genomen om een nieuw engagement op zich te nemen in een ontwikkelingsproject. Na kennis te maken met een paar voorstellen werd gekozen voor voedselhulp in Campestre.

Het gekozen project sluit aan bij Força Brasil een lokale ngo die een project “Speel-Leerstraat” realiseert in samenwerking met de vzw Força Brasil uit Brasschaat. Deze groep is al een aantal jaren actief is in de regio van Campestre.

Onze bijdrage

WD Internationaal heeft zich geëngageerd om zoveel mogelijk geld  voor deze voedselbedeling bij elkaar te krijgen. Zo brengen wij ons deel bij aan dit project.

  • Actie voeren ter bewustmaking in onze omgeving. Weet je bijvoorbeeld dat de reden van de stopzetting van voedselhulp is?De Braziliaanse staat die zelf voedselpakketten verdeelde via plaatselijke sociale centra, zocht geld om de wereldbeker voetbal te organiseren en een deel van de komende Olympische Spelen. Men vond het geld daarvoor o.a. door de voedselhulp aan de allerarmsten stop te zetten, dus ook in Campestre. We informeren mensen dus over dat netelig feit!
  • Gelden verzamelen om voedsel te kunnen aankopen in Campestre Brazilië